Na presentación de Xantar: o Salón Internacional de Turismo Gastronómico


Esta tarde asisto ao acto de presentación de Xantar 2018 en FITUR- Madrid, no que participaron numerosos representantes de entidades vinculadas ao turismo de España, Portugal, Panamá e Arxentina.

Interviñeron neste acto a directora da Axencia de Turismo de Galicia, Nava Castro; o alcalde de Ourense, Jesús Vázquez; a subdirectora xeral da Secretaría de Estado de Turismo, Tatiana Martínez; o presidente da rexión de Turismo de Porto e Norte (en representación do país invitado), Melchior Moreira e o deputado de Turismo de Zamora (en representación das comunidades convidadas), José Luis Prieto.

Durante a súa intervención, Tatiana Martínez, que contaba coa delegación expresa da secretaria de Estado de Turismo, Matilde Asian, confirmou o apoio do Estado a Xantar xa que “promove a calidade turística e presenta un concepto. Identifica o turismo co territorio, xa que mostra toda a cadea de valor do produto, desde a súa orixe ata que o turista consómeo e goza. Xantar é ademais un produto que aposta polas raíces ao promocionar as festas de interese turístico nacional e internacional”
O Salón Internacional de Turismo Gastronómico celebrarase en Ourense entre o 31 de xaneiro e o 4 de febreiro con expectativas moi positivas por parte da organización. Contará co país veciño como gran protagonista que presentará o mellor da súa gastronomía a través de catro restaurantes e de numerosos showcookings e catas comentadas.

Convertido xa nunha motivación turística en se mesma, Xantar puxo en marcha distintos paquetes para convidar o viaxeiro a gozar dunha experiencia enogastronómica (tamén termal) en Ourense, xa que a presenza no salón permitiralle descubrir os atractivos turísticos dos tres países representados (España, Portugal e Panamá) e participar no completo programa de actividades dirixidas a promocionar a calidade da súa gastronomía, vista nesta edición desde unha perspectiva sustentable e saudable.

Con ese mesmo obxectivo de promocionar un destino a través da súa gastronomía e os bos resultados obtidos na edición anterior, organízase o “II Workshop de Turismo Gastronómico” no que participarán operadores de turismo que asistirán a presentacións e a reunións B2 B con representantes dos distintos destinos gastronómicos presentes no salón.

Portugal, país convidado.

Portugal estivo presente en Xantar desde a súa primeira edición e foi aumentando progresivamente a súa participación tanto en número de restaurantes como de expositores ou visitantes, ademais da presenza de delegacións empresariais relacionadas co turismo e a gastronomía de distintas partes do país. A Entidade de Turismo Porto Norte é o principal socio estratéxico de Xantar no país veciño e facilita cada ano a participación de numerosas cámaras municipais lusas que acoden ao salón con caseta e organizan múltiples showcookings, catas comentadas e degustacións para promocionar o turismo de proximidade.

Confirmouse a masiva presenza de expositores, destacando na oferta da restauración da próxima edición (restaurantes de Braga, Ponte de Lima, Vila Real e Azores), e de visitantes deste país. Trátase dunha elección que ten un compoñente emocional pola unión que sempre existiu entre Galicia e Portugal, pero tamén estratéxica, xa que é o principal mercado emisor de turistas estranxeiros a Galicia. E ao mesmo tempo a Eurorrexión Galicia- Norte de Portugal conforman un destino único cunha oferta enogastronómica de calidade para posicionarse internacionalmente.

Novidades en restauración

Na 19ª edición de Xantar participan 15 restaurantes procedentes de Galicia, Castela e León (coa participación por primeira vez da Deputación de Zamora), de varias rexións turísticas de Portugal, ademais de Panamá, que repite experiencia despois de participar como convidado na última edición. En total, ofreceranse máis de 20 menús baseados nos seus produtos autóctonos e de calidade, xa que a maioría inclúen alimentos amparados por unha Denominación de Orixe ou Indicación Xeográfica Protexida.

Entre as novidades destaca o restaurante temático de Azores, que ofrecerá un menú que representa a última cea do Titanic, servida o 14 de abril de 1912. Tamén destaca o menú de BOAGA, composto por pratos elaborados con todas as razas autóctonas de Galicia. Doutra banda, a cidade Ourense exercerá de anfitrioa con dous restaurantes que reflicten o bo momento que atravesa a oferta hostaleira na capital termal: un deles ofrecerá un menú novo elaborado coas augas termais da cidade e outro que presenta aos petiscos gañadores do concurso Sabores de Ourense 2017.

Si desexa facer algún comentario poder enviar un correo a celso.delgado@congreso.es
Recibirá resposta
Con la tecnología de Blogger.